Українці назвали прийнятний розмір пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці назвали прийнятний розмір пенсії

Особисті фінанси
11659
Середнє значення прийнятного для українців рівня пенсії становить 11 359 гривень. Це в 3,3 рази перевищує зафіксований Пенсійним фондом України середній рівень пенсії в жовтні 2020 року.
Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.
Результати опитування:
  • мінімальне значення пенсії, зафіксоване у відповідях, становить 2 тис. гривень;
  • максимальне сягає 70 тис. гривень (різниця у 35 разів);
  • найчастіше значення прийнятного рівня пенсії зосереджені в двох інтервалах: від 3,5 до 7,0 тис. гривень та від 7,0 до 10,5 тис. гривень;
  • в цілому по вибірці середнє значення прийнятного для українців рівня пенсії становить 11 359 гривень, що в 3,3 рази перевищує зафіксований Пенсійним фондом України середній рівень пенсії у жовтні 2020 р.
Слід відзначити, що порівняно з листопадом минулого року уявлення українців про рівень прийнятної пенсії зросли не суттєво (приблизно на 3%) – з 11,0 тис. гривень в 2019 році до 11,4 тис. гривень в 2020 році.
Українці назвали прийнятний розмір пенсії
Результати аналізу показують, що на уявлення українців щодо прийнятного для них рівня пенсії певною мірою впливають такі соціально-демографічні характеристики, як стать, вік, місцевість і регіон проживання:
  • для чоловіків характерне декларування більш високого розміру прийнятної пенсії, ніж для жінок (в середньому, відповідно, 12,1 тис. і 10,8 тис. гривень);
  • зі збільшенням віку українців, як правило, знижується і розмір пенсії, який вони вважають прийнятним. Так, у осіб пенсійного віку середній рівень прийнятної пенсії склав 11,2 тис. гривень, а в осіб у віці 30-39 років – 13,3 тис. гривень;
  • залежно від типу населеного пункту найбільш високий середній рівень прийнятною пенсії зафіксований у жителів обласних центрів (12,7 тис. гривень), а найнижчий – серед жителів сільської місцевості (9,5 тис. гривень);
  • у розрізі регіонів виділяються жителі східних областей, які назвали найвищий рівень прийнятних пенсійних виплат — 14,1 тис. гривень. У решті регіонів значення коливалося у межах від 10,5 тис. до 11,0 тис. гривень.

Довідка Finance.ua:

  • Другий рівень пенсійної системи – накопичувальний – необхідний Україні. Завдяки йому відбудеться “детінізація” заробітків і за 20-25 років з початку роботи можна буде накопичити собі на пенсію.
  • Міністерство соціальної політики подало до уряду законопроєкт, що дозволить проіндексувати пенсійні виплати військовослужбовцям, чорнобильцям та низці інших категорій громадян.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас