Українським медикам обіцяють "рекордну суму" внаслідок легалізації грального бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським медикам обіцяють "рекордну суму" внаслідок легалізації грального бізнесу

Казна та Політика
766
Легалізація грального бізнесу принесе у 2021 році до держбюджету 7,4 млрд грн, які будуть спрямовані на підтримку культури, охорони здоров’я, інфраструктурних проектів і розвиток регіонів.
Як передає пресслужба Міністерства фінансів, про це в інтерв’ю одному з видань заявив міністр Сергій Марченко.
За його словами, дохідна частина бюджету на 2021 розрахована на реальному макропрогнозі та підкріплена детальними розрахунками.
«Мало не кожну статтю доходів ми обговорювали з експертами МВФ. Також були включені в розрахунки надходження від легалізації азартних ігор. Це 7,4 млрд грн. Питанням узаконення грального бізнесу я займався в Мінфіні з 2016 року, і вже з того часу накопичився певний негатив в частині того, чому роками толерувалося його функціонування в тіні. Тепер ми маємо зробити все для того, щоб ці кошти були й пішли на конкретні цілі в рамках цієї бюджетної програми», – наводяться в повідомленні слова Марченка.
Коментуючи питання фінансування медицини у 2021 році, міністр зазначив, що на цю сферу була виділена рекордна сума коштів у порівнянні з минулими роками.
“Ми віддали найбільше грошей саме цій сфері. Виділили максимум в рамках тих можливостей, які у нас були, тому що все інше було б просто роздуванням доходів і нереальними цифрами. Це неприпустимо. А забирати, наприклад, витрати в інших сферах – так теж не можна. Збалансованість бюджетних витрат є запорукою справедливого ставлення держави до кожного свого громадянина”, – цитує пресслужба главу Мінфіну.

Довідка Finance.ua:

  • 11 серпня 2020 року глава держави Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію грального бізнесу.
  • В Україні на медицину в держбюджеті-2021 передбачили 163 мільярди гривень, що є рекордним показником. Також заплановано поетапне підвищення зарплат лікарям, і до 2023 році їх рівень буде порівнянний з європейським.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас