НБУ оновив стратегію щодо зменшення ризиків у фінсекторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оновив стратегію щодо зменшення ризиків у фінсекторі

Казна та Політика
177
Національний банк України оновив стратегію щодо зменшення ризиків у фінансовому секторі у зв’язку з тим, що НБУ отримав нові повноваження з регулювання та нагляду за небанківськими фінансовими установами.
“Національний банк затвердив нову стратегію щодо зменшення ризиків у фінансовому секторі у зв’язку з тим, що завдяки закону про “Спліт” НБУ отримав нові повноваження з регулювання і нагляду за небанківськими фінансовими установами”, – сказано в повідомленні.
На думку НБУ, небанківський фінансовий сектор зараз не генерує системних ризиків через свої невеликі розміри, низьку взаємопов’язаність учасників між собою і з банками, а також через особливості бізнес-моделей. Однак Національний банк надалі буде моніторити розвиток сектора і при необхідності застосовувати необхідні інструменти, щоб убезпечити фінансову систему від накопичення системних ризиків та їх реалізації. Ці інструменти часто подібні до тих, які застосовуються в банківському сегменті.
“Реалізація Національним банком оновленої стратегії щодо зменшення ризиків у фінансовому секторі сприятиме стабільності фінансової системи, а, отже, і сталому економічному зростанню”, – сказано в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас