Нафтогаз став власником компанії Надра Юзівська і родовища з 3 трлн кубометрів газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз став власником компанії Надра Юзівська і родовища з 3 трлн кубометрів газу

Казна та Політика
785
Нафтогаз України став повноцінним власником компанії Надра Юзівська, що володіє спеціальним дозволом на Юзівський ділянку до 2063 року.
Про це повідомив глава Держслужби геології і надр Роман Опімах.
«Покладено початок розблокуванню реалізації угоди про розподіл вуглеводнів на Юзівській площі, яка перебувала в статусі найбільшої „сплячої“ ліцензії десятиліття, площею понад 7,5 тис. кв. км. Від сьогодні група НАК Нафтогаз України отримує право на входження в проект в якості повноцінного власника ТОВ Надра Юзівська, яка є стороною-інвестором за угодою», — написав він у Facebook .
У свою чергу глава правління Нафтогазу України Андрій Коболєв зазначив, що в разі отримання позитивного рішення Антимонопольного комітету, Нафтогаз готовий почати буріння вже в 2021 році.
«Ми бачимо потенціал Юзівки у розробці газу щільних пісковиків. Розробляти будемо власними силами, але команду превентивно посилили фахівцями, які працювали в Shell і курирували цей проект», — прокоментував угоду Коболєв.
Нагадаємо, Кабінет міністрів України 16 грудня 2020 року погодив покупку Нафтогазом 100% ТОВ Надра Юзівська у НАК Надра України і її «дочки» — Укрнаукагеоцентр.
Перехід прав до Нафтогазу відбудеться тільки після отримання необхідного дозволу АМКУ, який вже почав розгляд справи про відповідну концентрацію.
Юзівська ділянка площею 7,89 тис. кв. км розташована у Дніпровсько-Донецькому нафтогазоносному басейні на території Донецької та Харківської областей. За оцінками Надра України, потенціал Юзівської площі перевищує 3 трлн кубометрів умовного палива, а базовий сценарій її розробки передбачає вихід на щорічний видобуток у 10 млрд кубометрів, оптимістичний — у 20 млрд кубометрів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас