ЄБРР виділить 450 мільйонів євро на реконструкцію траси Київ-Одеса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить 450 мільйонів євро на реконструкцію траси Київ-Одеса

Казна та Політика
452
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить 450 мільйонів євро Державному агентству автомобільних доріг України (“Укравтодор”) на реконструкцію автодороги М-05 Київ-Одеса та будівництво об’їзду навколо Львова.
Про це повідомила пресслужба банку.
“Підтримуючи досягнення двох важливих цілей українського уряду-поліпшення національної автодорожньої інфраструктури та боротьбу з корупцією – Європейський банк реконструкції та розвитку надає кредит 450 мільйонів євро Державному агентству автомобільних доріг України. Кошти кредиту будуть використані для фінансування реконструкції ділянок автодороги M-05 Київ-Одеса та будівництва нового північного обходу навколо Львова”, – сказано в повідомленні.
Зазначається, що обидві автодороги входять в Транс’європейську транспортну мережу (TEN-T) і мають стратегічне значення для внутрішнього і міжнародного транспортного сполучення України, зокрема, з Європейським Союзом.
В рамках цього проекту українська сторона бере на себе зобов’язання щодо вдосконалення системи закупівель “Укравтодору” і зміцнення в агентстві механізмів внутрішнього контролю, політик і процедур запобігання корупції.
Пресслужба підкреслила, що фінансування ЄБРР буде складатися з трьох траншів.
Перший і третій транші на загальну суму 290 мільйонів євро будуть використані для реконструкції 275 кілометрів автодороги M-05 Київ-Одеса, яка пов’язує столицю з Чорноморським портом.
Другий транш розміром 160 мільйонів євро буде використаний для фінансування будівництва 24-кілометрової Північної ділянки окружної дороги Львова – найбільшого міста в Західній Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас