Справа про скасування тарифів. Укренерго виграла суд проти заводу Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа про скасування тарифів. Укренерго виграла суд проти заводу Коломойського

Фондовий ринок
1343
Колегія суддів Касаційного адмінсуду Верховного суду задовольнила касаційну скаргу НЕК Укренерго та Нацкомісії з регулювання енергетики у справі за позовом НЗФ про скаcування тарифів на передачу та диспетчеризацію у другому півріччі 2019 року.
Таке рішення суд ухвалив 14 грудня 2020 року, повідомили в Укренерго.
Колегія суддів дійшла висновку, що суд першої інстанції розглянув справу за позовом НЗФ з грубим порушенням обов’язкових для виконання приписів процесуального закону.
А саме, суд першої інстанції всупереч нормам Кодексу адміністративного судочинства розглядав справу за спрощеною процедурою. Касаційна інстанція встановила, що справи у спорах щодо оскарження нормативно-правових актів, якими є постанови НКРЕКП, мають розглядатися виключно за правилами загального позовного провадження. Спрощене ж позовне провадження може застосовуватися лише для розгляду справ незначної складності та справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення.
Тому колегія суддів Касаційного адміністративного суду повернула справу на новий розгляд до Окружного адміністративного суду Києва.
У зв’язку з цим Укренерго звертає увагу учасників ринку на те, що наразі не існує жодних підстав для повернення коштів, сплачених за послуги з передачі та диспетчеризації, або для здійснення перерахунку відповідних платежів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас