Україна отримає від Німеччини 215 мільйонів євро кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає від Німеччини 215 мільйонів євро кредиту

Казна та Політика
240
Україна та Німеччина підписали угоду, яка передбачає надання Україні до 214,6 млн євро кредитних коштів, які спрямують на реалізацію інвестиційних проєктів, у тому числі для підтримки муніципалітетів.
Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.
Угодою передбачено надання на пільгових умовах кредитних ресурсів у обсязі до 214,6 млн євро, які будуть спрямовані на реалізацію інвестиційних проектів, у тому числі для підтримки муніципалітетів, зокрема:
  • у сфері енергетики (модернізація підстанцій та інтеграція української енергетичної системи до європейської об’єднаної енергосистеми);
  • підтримку малого та середнього підприємництва;
  • здійснення енергоефективних заходів у громадських будівлях (школи та дитячі садочки);
  • реконструкцію комунальної інфраструктури в регіонах.
“Окрім того, Угодою передбачається надання до 40 млн євро на безоплатній та безповоротній основі – у формі грантів, з яких 30,5 млн євро буде спрямовано на покращення системи професійної освіти та посилення місцевого самоврядування в Україні”, – йдеться у повідомленні.
Кредит надано терміном на 30 років, у тому числі 10 років пільгового періоду. Процентна ставка – 2% річних, а комісія за зобов’язання – 0,25% річних.
“Підписана Угода між урядами України та Німеччини про фінансове співробітництво створить правові передумови для прискореної підготовки проектів та переходу до їх впровадження”, – заявив міністр фінансів Сергій Марченко.
Угоду має ратифікувати Верховна Рада України.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас