НБУ наступного року буде перевіряти банки на якість кредитів - Шевченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ наступного року буде перевіряти банки на якість кредитів - Шевченко

Кредит&Депозит
306
Ризиком для банків залишаються можливі втрати від погіршення якості кредитів як наслідок погіршення платіжної дисципліни клієнтів.
Про це сказав голова Національного банку Кирило Шевченко в повідомленні FACEBOOK
“У 2021 році Національний банк планує проводити регулярну оцінку стійкості банків, зокрема аналіз якості активів, щоб з’ясувати, чи коректно банки відображають кредитний ризик за активами”, – сказав Шевченко.
У 2021 році може бути зроблений перший крок до часткової приватизації державних банків.
“Про підписання угоди в найближчому місяці щодо входження IFC в капітал Укргазбанку днями повідомило Міністерство фінансів. Інші державні банки продовжать рухатися в напрямку активної роботи з очищення балансів від непрацюючих кредитів за затвердженими планами. Такі дії будуть підвищувати інвестиційну привабливість банківського сектору наступного року”, – зауважив керівник НБУ.
За його словами, українські банки залишаються прибутковими, достатньо капіталізованими, у них вистачає ліквідності та коштів для задоволення потреб клієнтів. Банківський сектор готовий до січневих посилених карантинних заходів, і днями ми фіналізуємо наші підходи до роботи банків у цей період.

Довідка Finance.ua:

  • Процентні ставки за новими кредитами банків для населення в листопаді 2020 року в національній валюті становили 34,7% річних.
  • Національний банк розробив нові вимоги до договорів з найбільш затребуваними послугами – споживчий кредит, депозит, відкриття рахунку.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо кредитів в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. За його допомогою можна швидко і комфортно обрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник з кредитів

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас