Влада одразу 10 штатів звинуватила Google в змові з Facebook — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада одразу 10 штатів звинуватила Google в змові з Facebook

Фондовий ринок
407
Група американських штатів на чолі з Техасом звинуватила корпорацію Google в порушеннях антимонопольного законодавства, в тому числі в домовленостях з компанією Facebook, які нібито перешкоджають чесній конкуренції.
Про це йдеться в позовній заяві, опублікованій генеральним прокурором Техасу Кеном Пакстоном.
“Монополізація Google сфери реклами в інтернеті, в тому числі антиконкурентні угоди з Facebook, вводять в оману користувачів і клієнтів, а також перешкоджають конкуренції”, — підкреслив він.
У позові стверджується, що в 2017 році Facebook стала серйозним суперником Google на ринку реклами в інтернеті. Компанії в зв’язку з цим нібито домовилися уникати конкуренції в ряді сфер. Передбачалося, що Google зможе зберегти лідируючі позиції на даному ринку, гарантувавши, що Facebook отримає доступ до деяких його секторів. Компанії нібито координували свої дії, зокрема, в тому, що стосується проведення аукціонів, на яких розподілялися замовлення на рекламу. Як стверджується, Google і Facebook також намагалися “маніпулювати цінами” в зазначеній сфері.
Позивачі домагаються того, щоб суд зобов’язав Google виплатити штраф і компенсацію за нібито завдані збитки. Про яку саме суму йдеться, не уточнюється. Це повинно бути визначено за підсумками судового розгляду. Крім того, позивачі домагаються прийняття заходів, які б “відновили конкуренцію” на ринку реклами в інтернеті і не дозволили б Google зловживати становищем монополіста. Позов поданий до федерального суду Східного округу штату Техас. Facebook в якості відповідача не вказана.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас