Кулеба назвав три пріоритети для зовнішньої економіки України на наступні 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кулеба назвав три пріоритети для зовнішньої економіки України на наступні 10 років

Казна та Політика
401
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав три пріоритетні завдання для зовнішньої української економіки на наступні 10 років.
Про це повідомила прес-служба МЗС.
“Дмитро Кулеба назвав три пріоритети зовнішньої економіки України на наступні 10 років. Підтримка українського бізнесу, який виробляє продукт і прагне його експортувати, забезпечення безпеки країни, оскільки серед іншого це важливо для залучення іноземних інвестицій, побудова синергії з закордонними українцями для розвитку української економіки” , – йдеться в повідомленні прес-служби.
За словами Кулеби, першим ключовим пріоритетом є розвиток продуктової економіки, яке передбачає максимальну підтримку бізнесів, які виробляють продукт з доданою вартістю і прагнуть масово його експортувати за кордон, з особливою увагою саме до високотехнологічних продуктів.
“Країна повинна навчитися заробляти гроші. Коли ми навчимося заробляти, заводити гроші в країну і берегти їх усередині країни, тоді ми станемо дійсно сильною державою”, – заявив міністр.
Кулеба назвав своїм пріоритетним завданням докладання зусиль для розвитку культури підтримки високотехнологічного українського бізнесу, допомоги виходу українських компаній на іноземні ринки.
Другим пріоритетним завданням Кулеба назвав забезпечення безпеки України: “Коли інвестори враховують різні фактори, безпека є одним з найважливіших для прийняття рішення про інвестиції. Тому я працюю над безпекою країни. Думаю, в найближчі 10 років це питання, на жаль, буде вкрай важливим”.
Третім завданням міністр назвав побудову синергії з закордонними українцями для розвитку української економіки: “Мільйони українців, які в різний час виїхали і яких ми називаємо “закордонними українцям” повинні залишатися невід’ємною частиною України, українського народу. В діаспорі захований величезний економічний потенціал, і я маю на увазі аж ніяк не перерахунок заробленого за кордоном сім’ям або на підтримку України, а побудова синергії для економічного розвитку”.
У прес-службі міністерства зазначили, що, за словами Кулеби, за кризовий 2020 рік вдалося переналаштувати дипломатичну систему на предметну практичну допомогу українському бізнесу за кордоном. Адже закріплення українських експортерів на існуючих і вихід на нові іноземні ринки стимулює розвиток української економіки, створення нових робочих місць, збільшення податкових надходжень до бюджету.
“Падіння світової торгівлі і розірвання сталих ланцюгів постачання товарів у 2020 році призвело до того, що деякі країни стали більш відкритими і гнучкими у своїй торговельній політиці. Українські дипломати змогли скористатися цими можливостями для допомоги українському бізнесу для отримання нових сертифікатів та дозволів для українських експортерів на ряді іноземних ринків, – заявив міністр.
Також він зазначив, що масового переміщення виробництв з Азії в Європу, якого експерти очікували з початку пандемії, не відбулося.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас