Кличко сказав, хто заплатить власникам розбитих авто на Шулявському мості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко сказав, хто заплатить власникам розбитих авто на Шулявському мості

Казна та Політика
3873
Київський міський голова Віталій Кличко висловив обурення тим, що на відкритому рік тому Шулявському мосту впали три опори освітлення, і зазначив, що опори генпідрядник замінить власним коштом і відшкодує збитки власникам пошкоджених автомобілів.
Про це Кличко заявив на брифінгу.
“Вчорашній інцидент на Шулявському мосту обурив киян, і я також вкрай обурений тим, що на шляхопроводі, відкритому рік тому, впали три опори освітлення. На новий міст підрядник давав гарантію 50 років”, – зазначив Кличко.
За його словами, фахівці обстежили всі опори освітлення, і ті, що викликали сумніви в надійності закріплення, демонтували. Вночі підрядник здійснив демонтаж шести опор і оперативно встановить стовпи з посиленням конструкцій.
“Генпідрядник, який давав гарантію на експлуатацію об’єкта, здійснить всі роботи за власний кошт. Також “Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд” як замовник будівництва звернеться до суду щодо відшкодування підрядником збитків за пошкоджені автомобілі”, – заявив мер Києва.
Кличко повідомив, що вчора він звернувся в поліцію для встановлення причин падіння трьох опор, щоб винні понесли відповідальність.
“За якість робіт на об’єкті відповідає генпідрядник. Висновки про якість робіт і безпеку експлуатації об’єкта надає компанія з технічного нагляду як незалежна організація”, – сказав Кличко.
Крім того, прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 275 Кримінального кодексу України (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд).

Довідка Finance.ua:

  • 15 грудня відбулося падіння трьох опор освітлення в районі транспортної розв’язки на Шулявському шляхопроводі. Опори розташовані на смузі руху в напрямку вулиць Вадима Гетьмана та Олександра Довженка.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас