ПриватБанк планує продати свою частку в латвійському PrivatBank - Крумханзл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк планує продати свою частку в латвійському PrivatBank - Крумханзл

Фондовий ринок
451
Державний ПриватБанк (Київ) планує продати свою частку розміром в 46,54% акцій в латвійському дочірньому PrivatBank.
Про це повідомив голова правління банку Петро Крумханзл в інтерв’ю виданню “Новое Время”.
“Ми маємо намір продати свою частку в латвійському банку. Стратегія ПриватБанку не передбачає міжнародну експансію. Поки що нам не вдалося знайти покупця, тому що інвестори зацікавлені в контрольному пакеті, який ми не можемо їм запропонувати”, – сказав він.
За його словами, незважаючи на частку в латвійському банку в розмірі 46,54% акцій, де-факто ПриватБанк є міноритарним акціонером.
“Інші акціонери – група приватних осіб, три кіпрські компанії і компанія з Белізу, які, як правило, діють скоординовано. Фактично ми блоковані від управління”, – пояснив глава ПриватБанку.
Він додав, що зараз ПриватБанк не інвестує в латвійський банк, а шукає потенційних покупців.
За розміром активів PrivatBank в березні 2019 року посідав серед латвійських банків 13-е місце. Відповідно до опублікованого в квітні 2016 року фінансового звіту латвійського PrivatBank, частка українського ПриватБанку, націоналізованого в кінці 2016 року, в його капіталі після проведеної емісії на EUR6 млн (до EUR86,35 млн) зменшилася до 46,54437% з 50,02001%. На той момент PrivatBank посідав 9-е місце серед всіх латвійських банків за розміром капіталу та резервів.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас