Голова ПриватБанку розповів про ключові суди з колишніми власниками в Україні та в іноземних юрисдикціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ПриватБанку розповів про ключові суди з колишніми власниками в Україні та в іноземних юрисдикціях

Фондовий ринок
384
Голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл розповів, який зараз статус судових конфліктів з колишніми власниками в Україні і в зарубіжних юрисдикціях.
Про це він розповів в інтерв’ю НВ Бізнес.
«15 грудня в адміністративному суді розпочалося слухання апеляції щодо націоналізації. При цьому кілька днів тому господарський суд відновив провадження за позовом Ігоря Коломойського і Triantal Investments, яке було зупинено рік тому. Ця кіпрська компанія володіла одним з найбільших пакетів акцій ПриватБанку і тепер вимагає визнати договір про покупку державою акцій банку недійсним. Цього ж вимагають і Боголюбов з Дубілетом. Їхні позови будуть слухатися днями. Якщо апеляція на наступному засіданні 26 січня 2021 року визнає націоналізацію незаконною, то це відкриває пряму дорогу до повернення колишніми власниками акцій банку. Це дасть їм право формувати наглядову раду і правління, право відкликати позови в міжнародних юрисдикціях. «Новий банківський» або «антиколомойський» закон, ухвалений з боями за 16 тисяч правок, має раз і назавжди це зупинити. Наші юристи будуть наполягати на застосуванні цього закону», – сказав він.
Також Крумханзл поділився інформацією про судові справи в іноземних юрисдикціях.
«У червні 2022 року розпочнеться розгляд справи по суті у Високому суді в Лондоні. Заявлена нами сума позову — понад $3 млрд, включно з відсотками. Сам процес триватиме близько 10 тижнів. Весь 2021 рік присвячений підготовці. До винесення рішення буде зберігатися всесвітній арешт активів Коломойського і Боголюбова. У США ми зараз працюємо над запереченнями проти клопотання відповідачів про припинення розгляду справи в прискореному порядку. Ми впевнені, що цей процедурний момент буде вирішено швидко, і наступного року ми впритул наблизимося до остаточного слухання. Сума компенсації буде визначена за підсумками розгляду в суді. В Ізраїлі буквально днями було винесено важливе проміжне рішення — суд відхилив клопотання Israel Discount Bank, яким він просив виключити його зі справи. На Кіпрі ми подали цього року позов на $5,5 млрд. І попереду ще довгий шлях. Тож динаміка і перспективи — відмінні. Головне — не заважати банку довести процеси до кінця», – розповів він.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас