Рада збільшила граничний вік для роботи на держслужбі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада збільшила граничний вік для роботи на держслужбі

Казна та Політика
1123
Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект про внесення змін до Закону України “Про державну службу” №4096 щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі.
Відповідне рішення підтримали 300 народних депутатів.
Законопроектом передбачається внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо можливості повторного призначення на один рік державного службовця, який досяг пенсійного віку без обов’язкового проведення конкурсу щорічно.
Зокрема, частину четверту статті 83 Закону пропонується доповнити частиною четвертою такого змісту: “У зв’язку з потребами служби державний службовець за рішенням суб’єкта призначення може бути залишений на державній службі після досягнення 65-річного віку за його згодою. Рішення про продовження строку перебування на державній службі приймається суб’єктом призначення щороку, але не більш як до досягнення державним службовцем 70-річного віку”.
На думку авторів, актуальність зазначеного питання обумовлена, перш за все, захистом інтересів суспільства та держави, адже у виняткових випадках виникає потреба у залишенні державного службовця на займаній посаді після досягнення ним 65-річного віку для більш ефективного функціювання державного органу.
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за результатами розгляду законопроекту рекомендував Раді прийняти законопроект у другому читанні у цілому.

Довідка Finance.ua:

  • У Німеччині загальним граничним віком перебування на держаній службі вважається 65 років, поряд із цим для службовця, за його бажанням та коли цього вимагають інтереси служби, час перебування на службі може бути подовжений.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас