Британія має намір оштрафувати Facebook, Google і Twitter на 10% їхнього доходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія має намір оштрафувати Facebook, Google і Twitter на 10% їхнього доходу

Фондовий ринок
403
Найбільші технологічні компанії, включаючи Facebook, YouTube і Twitter, можуть бути оштрафовані в Великобританії до 10% від їхнього глобального доходу.
Про це повідомила газета Financial Times.
Відповідно до опублікованого урядового законопроекту про безпеку в інтернеті технологічні гіганти, переважна частина яких зосереджена в США, повинні оперативно «видаляти і обмежувати поширення незаконного контенту». За невиконання цих та інших вимог їм загрожують багатомільярдні штрафи.
У разі можливого застосування такого заходу до Facebook стягнення досягало б $7,1 млрд з урахуванням її доходів у минулому році, а з власника YouTube – американської корпорації Google – перевищило б $16 млрд.
Нові правила, розроблені британським урядом після 18-місячних консультацій з усіма зацікавленими сторонами, намічено застосовувати до всіх сайтів, на яких розміщений користувацький контент, включаючи відеоігри і онлайн-магазини. Однак вони не зачіпають коментарі читачів на новинних сайтах.
Водночас уряд Великобританії не має наміру, за даними видання, вимагати від таких сервісів, як WhatsApp і iMessage, зламувати своє шифрування, щоб розкрити вміст повідомлень.
Британія раніше оголосила про введення з наступного року правил регулювання діяльності великих технологічних компаній, щоб не допустити зловживання ними своїм домінуючим становищем на ринку. Відповідно до нових вимог платформи, в тому числі фінансування за рахунок цифрової реклами, зобов’язані бути «більш прозорими щодо наданих ними послуг і використання даних споживачів».
Для введення цих правил і нагляду над ними Лондон спільно з Управлінням з конкуренції і ринків Великобританії (CMA) створює новий підрозділ по роботі з цифровими ринками. Цей відділ, який в складі CMA почне роботу в квітні 2021 року, наділений повноваженнями припиняти, блокувати і скасовувати рішення технологічних гігантів, зобов’язувати їх робити певні дії відповідно до кодексу поведінки і піддавати їх фінансовим санкціям за недотримання правил.
Компанія Twitter підтримала запропоновані британським кабінетом правила з метою забезпечення безпеки в інтернеті. «Ми підтримуємо далекоглядне регулювання, розуміючи, що універсальний підхід не враховує різноманітність нашого онлайн-середовища», – йдеться в її заяві.
Згідно з повідомленням YouTube, безпека в глобальній інформаційній мережі є «першочерговим завданням». У дочірній компанії Google працюють понад 10 тис. модераторів контенту.
Facebook і TikTok поки не прокоментували запропоновані заходи.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас