Як авто-фантоми будуть ловити порушників швидкості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як авто-фантоми будуть ловити порушників швидкості

Технології&Авто
1651
Державне агентство інфраструктурних проектів напередодні закупило чотири автомобілі з комплексами фіксації порушень у попутному та зустрічному напрямках “Фантом”.
Як зазначається у системі електронних закупівель Рrozorro, чотири автомобілі в сумі коштували 3,95 млн грн. Поставити техніку планують до 20 грудня.
Загалом, впродовж наступних трьох років планується закупити 300 патрульних автомобілів “Фантом”, повідомили ЕП в патрульній поліції. По 100 автомобілів щороку. Їх використовуватимуть у всіх містах, де є патрульна поліція.
Головною відмінністю системи від усіх інших пристроїв, які використовувала поліція досі, є те, що вона буде фіксувати порушення прямо під час руху. До того ж без попередження.
Окрім фіксації порушення швидкості руху автівок, які рухаються в попутному або зустрічному напрямку, комплекси зможуть в автоматичному режимі здійснювати перевірку автомобілів у пошукових реєстрах.
Система зможе перевіряти номерні знаки на предмет двійників та тих, які за даними Єдиного державного реєстру МВС, знищено, виявляти автомобілі, що перебувають у розшуку як поліції, так і державної виконавчої служби.
У тестовому режимі на стаціонарному поліцейському пості таку систему, під назвою “Гарпун”, запустили у липні 2020 року у Дніпропетровській області.
За словами голови Державного агентства інфраструктурних проектів Кирила Хом’якова, перші поліцейські автомобілі-фантоми, які таємно контролюватимуть швидкість руху, будуть створені на базі Skoda Kodiaq. Якими будуть наступні партії, поки не відомо.
Хочете купити нове авто, але не вистачає коштів? Зручний сервіс від Finance.ua допоможе вибрати персональний кредит. Аналізуємо ваші вимоги за кредитними продуктами і пропонуємо кращі варіанти:
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас