Поліси ОСЦПВ в цьому року подорожчають на 10-20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліси ОСЦПВ в цьому року подорожчають на 10-20%

Особисті фінанси
1988
За рік поліси автоцивілки в Україні подорожчали на 18%. І 2021-й в цьому плані теж не потішить автомобілістів.
Нагадаємо, ОСЦПВ – обов’язковий вид страхування, такий поліс повинен бути у кожного автовласника.
За даними січня-жовтня 2019 року середній платіж по ОСЦПВ становив 618 грн, за той же період поточного – вже 730 грн, тобто показник збільшився на 18%.
“Таке зростання цін (15-20%) прогнозувалося раніше і мною, і іншими експертами ринку, в ньому немає нічого дивного – приблизно в тому ж діапазоні (10-15%) середня вартість поліса росла і в попередні роки”, – розповів UBR .ua гендиректор асоціації “Страховий бізнес” В’ячеслав Черняховський.
З одного боку, говорить експерт, пасажироперевезення автомобільним транспортом впали на 40%, але при цьому обсяги продажів пального в перерахунку на місяць навіть зросли в порівнянні з першим кварталом, який карантин майже не зачепив.
Експерт вважає, що зростання вартості поліса викликане тим, що страховики стали використовувати більш високі коефіцієнти.
Це виправдано, бо розмір середньої виплати теж неухильно зростає (18,1 тис. грн за підсумками 10 міс. 2019 року проти 19,3 тис. грн за той же період 2020 року), і страхові компанії повинні збирати достатньо грошей, щоб їх вистачало на виплати і підтримку операційної діяльності.
Якщо ситуація з пандемією радикально не погіршиться, вважає експерт, то динаміка укладення договорів ОСЦПВ залишиться дуже близькою до показників 2020 року, або трохи збільшиться.
“Причин для різкого зменшення припливу кількості автомобілів в країну я не бачу, а контроль за наявністю поліса буде тільки посилюватися. Зростання середньої вартості поліса буде еволюційним в залежності від зростання вартості ремонту, динаміки кількості ДТП та тяжкості їх наслідків”, – зазначив В’ячеслав Черняховський.
За прогнозом експерта, в 2021 році можна очікувати зростання цінника на ОСЦПВ в межах торішніх подорожчань – на 10-20%.

Сервіс оформлення електронних полісів автоцивілки

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас