McLaren продає третину гоночного підрозділу за 560 млн фунтів стерлінгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

McLaren продає третину гоночного підрозділу за 560 млн фунтів стерлінгів

Фондовий ринок
412
Компанія McLaren Racing, гоночний підрозділ групи McLaren, продала 15% своїх акцій американському фонду MSP Sports Capital за 560 млн фунтів стерлінгів, передає Motorsport.
Як зазначає видання, раніше стало відомо, що фонд отримає 15% акцій, однак згодом його частку вирішили збільшити до 33%.
MSP Sports Capital вкладе в гоночну компанію 185 млн фунтів стерлінгів, які будуть витрачені на фінансування команд McLaren у Формулі 1 і IndayCar, а також в інших гоночних змаганнях.
Таким чином, загальну вартість McLaren Racing сторони оцінили в 560 млн фунтів.
MSP Sports Capital стане міноритарним акціонером McLaren Racing. Найбільшим власником гоночного підрозділу залишається McLaren Group. Остання на 56% належить інвестиційному фонду Mumtalakat, який був заснований королівською родиною Бахрейну.
В рамках угоди два представники MSP Sports Capital увійдуть до ради директорів McLaren Racing і ще два – до ради директорів McLaren Group. Партнери підтвердили, що Зак Браун в довгостроковій перспективі залишиться керівником McLaren Racing.
За інформацією Bet.ua, нещодавно “Формула-1” оголосила, що вводить ліміт на витрати для кожної гоночної команди. З сезону 2021 року ця сума складе 145 млн фунтів стерлінгів.
Уклавши договір з новим інвестором, Макларен зможе витрачати на поліпшення дозволені 145 млн. Наприклад, в новому сезоні команда знову буде використовувати мотори Мерседес.
Пілотами команди в новому сезоні будуть Даніель Ріккардо і Ландо Норріс.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас