Україно-американська компанія уклала контракт із NASA майже на 10 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україно-американська компанія уклала контракт із NASA майже на 10 млн доларів

Казна та Політика
549
Дочірня компанія Firefly Black LLC компанії Firefly Aerospace українського бізнесмена Максима Полякова уклала контракт із національним космічним агентством США NASA на виведення на орбіту малих супутників на 9,8 млн доларів.
Про це повідомляють у NASA
Програма NASA Launch Services Program (LSP) уклала кілька контрактів Venture Class Launch Services Demonstration 2 (VCLS Demo 2) на запуск у космос малих супутників (SmallSats), включаючи CubeSats, мікросупутники або наносупутники.
Firefly Black LLC, зареєстрована в Техасі – одна з трьох компаній, відібраних для забезпечення цих можливостей комерційного запуску, з якими укладені контракти з фіксованою ціною.
Вартість контракту з цією компанією – 9,8 мільйона доларів.
Як ідеться на сайті NASA, запуски малих супутників VCLS Demo 2 можуть допускати вищий рівень ризику, ніж великі місії, вони покажуть і допоможуть знизити ризики, пов’язані з використанням нових ракет-носіїв, що забезпечують доступ у космос для майбутніх малих космічних кораблів і місій.

Довідка Finance.ua:

  • Firefly Aerospace (раніше – Firefly Space Systems) – приватне аерокосмічне підприємство зі штаб-квартирою в Остіні (Техас, США), яке розробляє легкі ракети-носії для запуску вантажів у космос. У 2017 році компанію купив український підприємець Максим Поляков, він перезапустив її під новою назвою Firefly Aerospace.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас