ЄС виділив 24 млн євро громадянському суспільству і ЗМІ Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділив 24 млн євро громадянському суспільству і ЗМІ Білорусі

Казна та Політика
205
Європейський союз виділив 24 млн євро громадянському суспільству і ЗМІ Білорусі, а також студентам і підприємцям. Крім того, пакет допомоги “EU4Belarus” поліпшить можливості медиків реагувати на пандемію COVID-19.
Про це повідомляє сайт Європейської комісії.
“За допомогою цього нещодавно прийнятого пакету підтримки ЄС чітко дає зрозуміти, що він стоїть на боці народу Білорусі і виконує зобов’язання посилити підтримку громадянського суспільства”, – зазначив єврокомісар з питань розширення і сусідства Олівер Варгеї.
Єврокомісар зазначив, що величезна мужність білоруського народу, який мирно мобілізувався для захисту своїх прав, стало надихаючим для представників ЄС.
Він також сказав про готовність підтримати демократичні і мирні зміни в країні усіма наявними інструментами.
Ця програма – частина пакету на 53 мільйони євро, оголошеного в серпні. Він включає 3,7 мільйона євро надзвичайної допомоги, залученої відразу після початку політичної кризи в Білорусі після президентських виборів 9 серпня.
Нагадаємо, після виборів президента в Білорусі почалися масштабні протести незгодних з їх результатами. Силовики застосовують фізичну силу і залякування до протестуючих.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас