Україна та Німеччина розширюють енергетичну співпрацю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та Німеччина розширюють енергетичну співпрацю

Енергетика
477
Україна та Німеччина розширюють енергетичну співпрацю за п’ятьма напрямами.
Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час 1-го Німецько-Українського енергетичного дня в рамках Німецько-Українського енергетичного партнерства.
«Започаткування нового енергетичного партнерства між Україною та Німеччиною в серпні 2020 року стало початком нового рівня діалогу та співпраці у галузі енергетики», – наголосив Шмигаль.
Основними напрямами партнерства були визначені п’ять сфер:
  • трансформація вугільних регіонів,
  • воднева економіка,
  • енергоефективність,
  • відновлювані джерела енергії,
  • декарбонізація.
Їх представила Перший заступник міністра енергетики України Ольга Буславець, нагадавши: «Україна вже зробила свій вибір на користь «зеленого» енергетичного переходу».
За її словами, наразі завершується підготовка другого Національно-визначеного внеску до Паризької угоди, триває розробка Інтегрованого плану з енергетики та клімату до 2030 року, також розпочалася підготовка нової енергетичної стратегії до 2050 року на базі моделі низьковуглецевого розвитку галузі.
Україна має на меті перехід до моделі низьковуглецевого розвитку, що потребує докорінних змін у вугільному секторі – від скорочення вугільних електростанцій до втілення програм із переорієнтації зайнятості працівників. Це питання перебуває у фокусі уваги Міністерства енергетики, яке вже розробило Концепцію реформування вугільної галузі, відповідно до якої усі збиткові шахти України закриються протягом 10 років, а в найближчі роки буде мінімізовано дотації для вугільних підприємств із бюджету.
Концепція є також базовою складовою більш масштабної програми трансформації регіонів, яку готує Міністерство розвитку громад та територій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас