Як довго зберігатиметься імунітет до COVID-19 після вакцинації - Ляшко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як довго зберігатиметься імунітет до COVID-19 після вакцинації - Ляшко

Особисті фінанси
24382
Головний санітарний лікар України і заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів в інтерв’ю, як довго буде зберігатися імунітет до коронавіруск після вакцинації.
За його словами, у людей, які зроблять щеплення, стійкість до хвороби буде проявлятися мінімум шість місяців.
Після введення препарату в тіло людини, клітини імунітету запам’ятають вірус і почнуть захищати від нього організм. Ляшко детально пояснив, якщо громадянин пройде повний курс вакцинації, його імунна система сформує антитіла, які будуть протистояти COVID-19. Їх кількість може змінюватися, але ефективність протидії залишиться незмінною.
Нагадаємо, що Україна отримає понад вісім мільйонів доз вакцини в рамках міжнародної програми COVAX.
Паралельно Міністерство охорони здоров’я веде переговори з іншими виробниками, щоб закупити партію вакцини для всього населення. Зараз Україна орієнтується на препарати від компаній AstraZeneca і Novavax.
Також Віктор Ляшко зазначив, що про закупівлю російської вакцини не йдеться взагалі. Нагадуємо, що у Великій Британії вже почалася масова вакцинація громадян. Спочатку препарат отримають медики і літні люди. Для цього на території країни розгорнули близько 70 спеціалізованих центрів. Першою людиною в світі, якій ввели вакцину від компаній Pfizer-BioNTech, стала 90-річна британка Маргарет Кінан. Після щеплення жінка сказала, що почувається нормально, вона порадила всім не боятися і вакцинуватися від COVID-19.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас