Франція оштрафувала Google і Amazon на $163 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція оштрафувала Google і Amazon на $163 млн

Фондовий ринок
333
Національна комісія з інформатики та громадянських свобод Франції (Commission nationale de l’informatique et des libertes, CNIL) провела дослідження, в результаті якого з’ясувалося, що обидві корпорації автоматично розміщували «куки» на комп’ютерах користувачів без будь-яких взаємодій з обох сторін. Це стосувалося доменів Google.fr і Amazon.fr.
У випадку з Google комісія помітила заяву, що в разі використання сайту користувач автоматично погоджується на використання cookie для поліпшення послуг, що надаються.
Імовірно, отримані дані використовувалися для рекламних цілей. Експерти також стверджують, що компанії не змогли надати користувачам «адекватну» інформацію про можливості зміни налаштувань. Крім цього, навіть після відключення «куків» в Google, на комп’ютері залишався один файл, який продовжував передавати розробникам інформацію про активність власника.
Обидві компанії відкинули твердження комісії, заявивши, що вони прагнуть надавати своїм користувачам всю необхідну інформацію. Представник Amazon підкреслив, що вони «регулярно оновлюють методи забезпечення конфіденційності, щоб відповідати зростаючим очікуванням регуляторів і клієнтів». У Google також стверджують, що вони «дотримуються досвіду надання попередньої інформації і чітких засобів контролю» та висловили готовність співпрацювати зі CNIL.
Штрафи були накладені 7 грудня, але оголошені тільки 10 числа. Комісія також наказала Google і Amazon усунути зауваження протягом трьох місяців. У разі невиконання вимог, їм загрожує штраф у $120 тисяч за кожен день затримки.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас