Франція планує побудувати новий атомний авіаносець за 7 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція планує побудувати новий атомний авіаносець за 7 мільярдів євро

Фондовий ринок
497
Франція планує в 2038 році ввести в дію новий атомний авіаносець, який замінить єдиний діючий французький авіаносний корабель з ядерною силовою установкою “Шарль де Голль”.
Про це у вівторок, 8 грудня, оголосив президент Франції Еммануель Макрон в ході візиту на підприємство Framatome, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RFI.
“Шарль де Голль” підійде до кінця свого життя в 2038 році. Тому я вирішив, що майбутній авіаносець для нашого військово-морського флоту, як і “Шарль де Голль”, буде з атомною установкою”, – заявив президент Макрон на заводі в Ле-Крезо, де виробляють деталі для ядерних реакторів цивільного і військового призначення.
Такого типу бойовими авіаносцями володіють тільки держави з “клубу” найбільших військових держав. Макрон підкреслив, що атомні технології залишаються наріжним каменем французької стратегічної автономії і сил стримування.
Новітній атомний авіаносець будуватимуть на верфі в Сен-Назер. Вартість проекту оцінюється в 7 млрд євро, пише газета Le Monde.
За інформацією Franceinfo, французька держава інвестує 1 млрд євро в проект на етапі розробки – до 2025 року, коли має розпочатися будівництво.
Очікується, що для його втілення будуть відкриті близько двох тисяч робочих місць в різних регіонах країни.
Будівництво планується завершити до 2036 року. Новий авіаносець повинен бути введений в експлуатацію до 2038-го і залишитися на службі до 2080 року.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас