Вакансії в Україні: в Центрі зайнятості розповіли, скільки платять роботодавці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вакансії в Україні: в Центрі зайнятості розповіли, скільки платять роботодавці

Особисті фінанси
1475
В Україні стало менше безробітних, що стоять на обліку в Центрі зайнятості.
Про це розповіла очільниця управління Держцентру зайнятості Інна Бондіні в ефірі каналу “Україна 24”.
“Зараз ми спостерігаємо зменшення чисельності зареєстрованих безробітних в порівнянні з березнем, квітнем, травнем, і збільшення кількості вакансій. Ще влітку у нас була така пропорція, приблизно 9 осіб на одну вакансію, то на сьогодні вже 7 осіб претендують на одну вакансію. З початку карантину в центрах зайнятості зареєструвалися понад 670 тисяч осіб”, — сказала вона.
Експертка пояснила, чому спостерігається така статистика.
“Тут і соціальні чинники, і економічні, і те, що весняний і літній локдаун підприємства пережили та відновили свою діяльність, люди працевлаштовуються, і, коли працевлаштовуються, вони менше до нас звертаються, зростає кількість вакансій. Також є таке поняття, як сезонні коливання ринку. Кожна п’ята вакансія сьогодні — в сільському господарстві, в переробній промисловості, в торгівлі. Найменше вакансій в держуправлінні, транспорті, охороні здоров’я, освіті”, — розповіла вона.
Також Бондіні назвала професії, в яких найбільше платять, і середні зарплати, які готові давати роботодавці.
“Навіщо потрібно перенавчатися? Локдаун нам показав, що потрібно освоювати інтернет-технології, технології спілкування, роботу та навчання онлайн. Навчання іноземним мовам, додатковим програмам — це тренд. Станом на сьогодні у вакансіях ми маємо середню зарплату близько 7 тис. грн, понад 20% — це вакансії з мінімальною зарплатою, 30% — від мінімальної до 6 тис. грн, 15% — від 6 до 8 тис., і 15-16% вакансій — понад 10 тисяч грн. Але тенденція до зростання зарплат”, — сказала експертка.

Довідка Finance.ua:

  • Працівник має право на оплату своєї праці на підставі укладеного трудового договору.
  • Однією з форм здобуття або ж вдосконалення професійних навичок є стажування. Фахівці вважають, що при стажуванні одночасно реалізується право людини на працю і право на освіту.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас