У листопаді найбільше учасників ринку фінпослуг захотіли анулювати ліцензії - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У листопаді найбільше учасників ринку фінпослуг захотіли анулювати ліцензії - НБУ

Фондовий ринок
419
До Національного банку України в листопаді 2020 року звернулися найбільша кількість учасників ринку фінансових послуг щодо анулювання ліцензії і були анульовані ліцензії 34 компаніям.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
“У листопаді до Національного банку звернулися найбільша кількість учасників ринку фінансових послуг щодо анулювання ліцензії (були анульовані ліцензії 34 компаніям) і вилучення з реєстрів (було вилучено 10 компаній з реєстрів)”, – йдеться в повідомленні.
Протягом листопада до Національного банку надійшло 567 запитів від небанківських фінустанов. Найбільша кількість запитів стосувалися фінансових компаній, ломбардів та лізингодавців – 470. Кількість запитів кредитних спілок склалв 21 і страховиків – 76.
Станом на 30 листопада Національним банком було прийнято рішення про: узгодження придбання істотної участі в банках – 1 рішення і в небанківських установах – 10; погодження керівників банків – 12 рішень; видачі ліцензій фінансовим компаніям – 7 рішень; анулювання всіх ліцензій – 11 рішень (за ініціативою заявника); анулювання частини наявних ліцензій – 23 рішення (з ініціативи заявника) та 1 (примусово) і т.п.
Зазначається, що в листопаді було прийнято перше за п’ять місяців рішення про примусове анулювання ліцензії на здійснення валютних операцій в ЗАТ “Агентство з рефінансування житлових кредитів”.
Причиною стало недотримання вимог Національного банку щодо розміру власного капіталу в сумі 100 млн грн. Водночас акціонери зазначеної установи не підтвердили свою готовність збільшити її капітал до встановленого мінімуму.
Таке скасування ліцензії не впливає на можливість подальшого здійснення ЗАТ “Агентство з рефінансування житлових кредитів” своєї основної статутної діяльності, в тому числі надання фінансових кредитів за рахунок власних коштів і коштів, отриманих від розміщення іпотечних облігацій в національній валюті. Ліцензія компанії на надання позик у гривні залишається чинною.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас