Як працюватиме транспорт під час зимового локдауну: в уряді готують обмеження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як працюватиме транспорт під час зимового локдауну: в уряді готують обмеження

Особисті фінанси
826
Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов повідомив, що громадський транспорт під час локдауну, який пропонується ввести на початку січня наступного року, буде працювати зі значними обмеженнями.
Про це він повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24».
Міністр зазначив, що в разі введення локдауну для громадян України в’їзд і виїзд з країни буде відкритим, введення обмежень на міжнародне сполучення не планується.
У відповідь на запитання, чому під час можливого жорсткого карантину в січні пропонується дозволити роботу громадського транспорту і не закривати міжміське сполучення, хоча багато пасажирів ігнорують масковий режим, Немчінов сказав: «Від того, що відбуваються ДТП, ми не перестаємо користуватися автомобілями. У цьому випадку це більше питання самоконтролю. Якщо подивитися пропозиції, які ми озвучили.., то мова йде про фактичне користування транспортом з ще більшими обмеженнями – з використанням виключно сидячих місць».
“Ви згадайте початок карантину в Україні, і якою проблемою був під’їзд медиків, проїзд працівників, які залишаються працювати (під час локдауну – ред.).
В даному випадку епідеміологи прорахували варіанти і пропонують зі значними обмеженнями, з використанням виключно сидячих місць дозволити користування громадським транспортом, а також міжрайонне і міжобласне сполучення», – підкреслив міністр.

Довідка Finance.ua:

  • 4 грудня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що МОЗ запропонує уряду ввести жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня тривалістю три тижні.
  • Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що рекомендував прем’єру Денису Шмигалю не вводити локдаун в грудні. Напередодні Шмигаль заявив, що вводити жорсткий локдаун в Україні доведеться в січні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас