День фінансів: 8 тис. грн для ФОП, списання податкових боргів, Міжнародний день банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: 8 тис. грн для ФОП, списання податкових боргів, Міжнародний день банків

852
Сьогодні, 4 грудня, весь світ святкує Міжнародний день банків. До цього дня Finance.ua вирішив підготувати кілька цікавих фактів з історії та сучасності фінустанов, на яких тримається світ економіки.
Тим часом у Верховній Раді ухвалювали важливі рішення для підтримки українського бізнесу:
ФОП отримають по 8 тисяч гривень. Рада ухвалила за основу і в цілому законопроєкт №4429. Це означає, що підприємці, чий бізнес постраждав від посилення карантину, в 2020-2021 роках за рахунок держбюджету отримають одноразові виплати по 8 тис. грн. Такі самі компенсації отримають і звільнені наймані працівники.
Як розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, щоб отримати допомогу, треба зробити три прості кроки. Зайти на портал “Дія”, пройти ідентифікацію за допомогою банкінгу-ID, заповнити номер банківського рахунку і очікувати на виплату.
У свою чергу в Мін’юстиції пояснили нюанси виплат для працівників, які перебувають на самоізоляції.
Списання та відстрочка податкових боргів. Рада також підтримала законопроєкт № 4430, який передбачає списання податкових боргів, звільнення від сплати єдиного соціального внеску та єдиного податку ФОП першої групи. Так, депутати відклали до 29 грудня 2021 погашення податкового боргу підприємців, який не перевищує 6800 грн. А борги підприємців у розмірі до 3060 грн вирішили списати.
За брехню в деклараціях повернули кримінальну відповідальність. ВР підтримала законопроєкт, який передбачає відновлення відповідальності за неправдиве декларування. Пропонується збільшити поріг кримінальної відповідальності за такі дії.
Компанії повинні будуть відкрити фінзвітність. У Кабінеті Міністрів України винесли на публічне обговорення норму, яка зобов’яже українські компанії публікувати фінансову звітність як відкриті дані. В “Опендатабот” стверджують, що якщо проєкт ухвалять, такі дані будуть публікуватися на Єдиному порталі відкритих даних. У компанії вважають, що такий крок підвищить прозорість підписання угод з контрагентами і зменшить ризик співпраці з компаніями-одноденками.
Для субсидій потрібно буде декларувати доходи. Для багатьох українців субсидія стала єдиним способом не накопичувати борги. Розрахунок субсидії в 2020 році відбувається з урахуванням доходів всіх прописаних в житловому приміщенні осіб, яким нараховується плата за послуги ЖКГ. Які доходи необхідно декларувати, щоб отримати субсидію, читайте тут. Додамо, що українців перевірятимуть на те, щоб до числа пільговиків не потрапили ті, у кого насправді високі доходи, але вони їх приховують.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас