Торговцям доведеться купувати POS-термінали власним коштом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торговцям доведеться купувати POS-термінали власним коштом

Особисті фінанси
1289
Падіння комісії за еквайринг може змусити банкірів піти з роздрібних мереж, яким доведеться самостійно купувати POS-термінали, щоб продовжити приймання карткових платежів.
«Працювати собі в збиток банки не будуть. Якщо нам не буде вигідно, ми будемо йти з торгових мереж. Без сумнівів», – заявив заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн.
При цьому торговцям доведеться взяти ці витрати на себе. «В Європі є моделі, коли сам ритейл купує POS-термінал. Ми ж тільки за. Будемо процесувати транзакції», – сказав він.
Про це банкір заявив в ході круглого столу «Неринкове регулювання ставки інтерчейндж: ризики і загрози для банківської системи».
«Я кажу про свій банк, який займає 20% на ринку еквайрингу. Це дуже низькомаржинальний бізнес. І будь-який рух в ньому призводить до мінусу нас – тих, хто цей сервіс надає. І в розмовах з великим ритейлом я озвучував позицію свою, як банку, я знаю, що Приват, банк №1 в цьому питанні, озвучував також. Ми працювати в збиток не будемо. Будуть зняті POS-термінали. І я сподіваюся, що великий ритейл сприйняв це не просто як слова», – заявив Антон Тютюн.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас