Одержувачів субсидій мають намір перевірити (методика) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одержувачів субсидій мають намір перевірити (методика)

Особисті фінанси
21897
Міністерство фінансів підготувало Методику верифікації житлових субсидій. Такий проект наказу направлено на погодження профспілок.
Про це повідомляється на сайті Федерації профспілок України.
Методика визначає загальні засади перевірки достовірності інформації, що визначена законодавством для призначення, нарахування та/або надання житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг.
Документ визначає методи виявлення невідповідності даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних. Документ за посиланням.
Верифікація достовірності інформації яка впливає на визначення права на отримання житлової субсидії, здійснюється шляхом порівняння даних про одержувачів житлових субсидій, наданих під час призначення реципієнту житлової субсидії, які були надані Мінсоцполітики, та інформації суб’єктів надання інформації (Мін’юсту, МВС, ДПС, Держгеокадастру, Міносвіти тощо).
У проєкті держбюджету на наступний рік заклали 36,6 мільярда гривень на виплату субсидій. Це менше, ніж у 2020 році. Наступного року в Україні підвищиться вартість комунальних послуг на 20-30%. А загальна цифра в платіжці збільшиться на 300-700 грн, в залежності від сезону.
На сьогоднішній день в Україні субсидією користуються понад 6 мільйонів сімей. Але навіть незважаючи на не дуже хороший фінансовий стан і зростаючу кількість боргів з оплати послуг ЖКГ, багато українців не поспішають звертатися за допомогою до держави.

Довідка Finance.ua:

  • Механізм субсидій передбачає компенсацію витрат громадянам на оплату житлово-комунальних послуг і розрахований на те, щоб застосовувати гнучкий індивідуальний підхід для розрахунку субсидій.
  • Допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг отримують майже 34% українських домогосподарств. З них 1,8 млн домогосподарств – пільгу і 3,2 млн домогосподарств – субсидію.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас