Porsche інвестує близько $24 млн в розробку «е-палива» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche інвестує близько $24 млн в розробку «е-палива»

Технології&Авто
490
Німецький автовиробник Porsche інвестує близько $24 млн в розробку «електронного палива», яке, за словами офіційних осіб, є кліматично нейтральним паливом на заміну бензину в неелектричних транспортних засобах.
Як повідомляє CNBC, виробництво такого виду палива дозволило б компанії і, можливо, іншим автовиробникам продовжити виробництво таких авто, як культовий спортивний автомобіль Porsche 911 з традиційним двигуном поряд з новою електричною моделлю.
«Ми любимо такі авто, як 911 з високооборотними двигунами внутрішнього згоряння або двигунами з турбонаддувом, як автомобілі, якими люди могли б керувати в майбутньому, не відчуваючи тягаря викидів CO2, непотрібних викидів CO2», – сказав Майкл Штайнер, директор по дослідженнях в Porsche.
За словами офіційних осіб, «е-паливо» може діяти як бензин, дозволяючи власникам сучасних і класичних автомобілів керувати автомобілем більш екологічно чистим способом. Воно також може використовувати ту ж паливну інфраструктуру, що й існуючі види палива, без необхідності інвестувати мільярди доларів в нову інфраструктуру для електромобілів.
Телеканал зазначає, що останнє оголошення не впливає на плани Porsche – автовиробник запланував, що до 2025 року половина його проданих моделей буде електрифікована, включаючи повністю електричні та гібридні автомобілі.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас