"Укравтодор" розповів про успіхи оновлення доріг державного значення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" розповів про успіхи оновлення доріг державного значення

Казна та Політика
478
Державне агентство автомобільних доріг України (“Укравтодор”) станом на грудень 2020 року оновило майже 10% автодоріг державного значення.
Про це повідомив голова агентства Олександр Кубраков.
“За цей рік майже 10% доріг державного значення оновлено. Це абсолютно нові дороги… Лідери цього року – Закарпаття та Луганщина. Чому так? Ми аналізували минулі роки та бачили, що Закарпаття і Луганщина – це один, два, три, п’ять, нуль кілометрів доріг робилося за рік”, – сказав він.
Крім цього, за словами Кубракова, “Укравтодор” завершив ремонт 28 об’їзних доріг із запланованих до ремонту 30 доріг цього року.
Згідно з представленою Кубраковим презентацією, всі 100% об’єктів поточного середнього ремонту проходили експертизу, завдяки якій агентству вдалося заощадити 11,8 мільярда гривень.
Середній показник економії на одному проекті склав 7,4%.
Також голова агентства повідомив про значне зниження частки неконкурентних процедур у закупівлях послуг з ремонту доріг.
“Якщо говорити про закупівлі, то вони в загальному обсязі неконкурентних процедур становили 4,6%. Минулого року це було 18%”, – сказав він.
Він повідомив, що незалежний технагляд охопив приблизно 1,5 тис. км в цьому році, а в минулому такий технагляд не здійснювався.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас