В Україні кількість рейдерських захоплень зросла у 2,5 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні кількість рейдерських захоплень зросла у 2,5 рази

Кримінал
733
За останні 5 років кількість кримінальних проваджень за рейдерство виросла у 2,5 рази: з 290 справ за 2015 рік до 786 у 2019 році, й тенденція на збільшення зберігається.
Про це повідомляє Опендатабот.
“Рейдерство погіршує інвестиційну привабливість та ускладнює ведення бізнесу в Україні. Щороку кількість рейдерських атак в Україні зростає, а з розглянутих справ до суду доходить менше 43% таких випадків”, – ідеться в повідомленні.
Тільки за 8 місяців 2020 року відкрито кримінальне провадження по 606 випадках, пов’язаних з рейдерством.
В Україні кількість рейдерських захоплень зросла у 2,5 рази
Найчастіше в суді розглядаються справи про рейдерство, що стосуються статті 205 КК — підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та ФОПів. З 451 відкритого провадження до суду дійшли 262 справи. Це 55%.
Справи, що пов’язані з 206 статтею КК — протидія господарській діяльності та протиправне заволодіння майном — до суду майже не доходять. За 2020 рік у суді були розглянуті лише 2 такі справи.

Довідка Finance.ua:

  • Законодавче визначення поняття «рейдерство» на сьогоднішній день в Україні відсутнє. Однак, фактично під рейдерством розуміють незаконне захоплення майна або бізнесу.
  • Варто заздалегідь вдатися до кількох важливих кроків на випередження, які істотно ускладнять плани потенційних рейдерів та значно підвищать імовірність збереження законних прав на підприємство і його активи.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас