Чому гроші з "коронавірусного" фонду витрачають на дороги - пояснення Шмигаля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому гроші з "коронавірусного" фонду витрачають на дороги - пояснення Шмигаля

Казна та Політика
2169
Український Фонд боротьби з коронавірусом, який вже витрачений на 62%, некоректно називати COVID-фондом, а гроші з нього направили в основному на ремонт і будівництво доріг не випадково. Саме будівництво доріг приносить економіці найбільше вигоди – створює 4-8 робочих місць в суміжних областях, вважають в уряді.
Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль виданню Кореспондент.
За його словами, фактично фонд розділений на дві частини: медична допомога і стимулювання економіки. При цьому прямі дотації бізнесу розгойдують інфляцію. Будівництво доріг в якості заходи стимулювання не має такого ефекту, а ВВП все одно підвищує.
“Це фонд по боротьбі з коронавірусом і його наслідками, в тому числі економічними. Гроші до фонду збиралися з різних джерел. Зокрема, туди акумулювалися кошти, які спочатку планували витратити на дороги у 2020 році… Чому дороги, а не прямі дотації домогосподарствам і бізнесу? Там мультиплікатор найбільший – від чотирьох до восьми”, – пояснив Шмигаль.
Він вважає, що такий вибір був правильним, і 100 млрд грн інвестицій в інфраструктуру не дали економіці України “провалитися дуже глибоко, як це сталося у сусідів”.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас