Рада в першому читанні підтримала легалізацію віртуальних валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада в першому читанні підтримала легалізацію віртуальних валют

Казна та Політика
2533
2 грудня Верховна Рада у першому читанні проголосувала за законопроєкт 3637 “Про віртуальні активи”, що має легалізувати ринок цифрових валют в Україні.
“Експерти оцінюють обсяг транзакцій в Україні з віртуальними активами близько 150-200 мільйонів доларів на день, а капіталізація віртуальних активів становить більше 2 мільярдів доларів. Але, на жаль, весь цей час вся галузь знаходиться абсолютно в тіні”, – розповів під час виступу в Парламенті Голова підкомітету з питань антикорупційної політики у сфері цифрових інновацій та публічних даних Олексій Жмеренецький.
За словами Віцепрем’єр-міністра – Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, міжнародні криптокомпанії відтепер зможуть реєструвати блокчейн-бізнес в Україні.
Саме Мінцифри буде регулятором ринку, крім окремих випадків, де таким є НБУ чи Нацкомісія з цінних паперів.
Жмеренецький підкреслив, що цей законопроєкт підходить до поняття активів комплексно та не розглядає їх виключно як криптовалюти. Він є базовим, себто визначає всі базові поняття та визначення, пов’язані з віртуальними активами, а також перелік постачальників послуг у сфері.
Зазначається, що “Про віртуальні активи” доповнює раніше прийнятий закон про запобігання відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом, та адаптує рекомендації FATF (Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей. – Ред.).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас