Вакцина від коронавірусу: як і де робитимуть щеплення німцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вакцина від коронавірусу: як і де робитимуть щеплення німцям

Технології&Авто
660
Міністр охорони здоров’я ФРН Йенс Шпан (Jens Spahn) оптиміст. Він упевнений, що перші вакцини від коронавірусу отримають дозвіл на використання в Європі вже найближчим часом. Відтак, щеплення в Німеччині зможуть, за його прогнозом, почати робити вже на початку 2021 року, а можливо, навіть в кінці поточного.
Про це пише dw.
Препарат BNT162b2 від компаній Pfizer і BioNTech, який буде, швидше за все, першим на європейському ринку, потрібно зберігати при екстремально низьких температурах близько 70-80 градусів нижче нуля. Таких холодильників у сімейних лікарів немає. Тому в Німеччині вирішили створити цілу мережу з близько 400 спеціально обладнаних стаціонарних центрів вакцинації, які мають бути готові вже до 15 грудня.
Конкретна реалізація плану доручена владі німецьких земель, до компетенції яких належать питання охорони здоров’я. Але порядок вакцинації в усіх передбачений приблизно однаковий: check-in з перевіркою персональних даних, консультація у лікаря, ін’єкція, близько 30 хвилин під наглядом – чи все в порядку, check-out. Вся процедура повинна буде займати не більше години.
У Берліні будуть робити майже по 20 тисяч щеплень на добу. У берлінських центрах буде по п’ять кабінок для щеплення, їх сумарна розрахункова пропускна спроможність – по 3300 осіб кожен. За добу в цілому в шести центрах щеплення буде провакциновано майже 20 000 берлінців. Розрахункова потужність центрів вакцинації в регіонах, де щільність населення набагато нижча, менше – по 1500 щеплень на добу.
Хто отримає вакцину в першу чергу. Після допуску вакцини до застосування в Європі відразу на всіх її не вистачить. Влада Берліна (населення міста становить майже 3,8 млн осіб) розраховують попервах отримати 900 тисяч доз, яких при необхідних дворазових ін’єкціях вистачить, відповідно, тільки на 450 тисяч городян.
Остаточної черговості ще не встановлено, але вже ясно, що першими отримають щеплення особи з найвищим ризиком смертельного результату COVID-19. Це перш за все люди похилого віку. У Берліні одних тільки жителів старше 75 років – 390 000. Плюс 22 500 мешканців будинків престарілих, які потребують постійного стороннього догляду.
Наступним в черзі, кажуть представники берлінського сенату, буде медперсонал лікарень, будинків престарілих та фірм по догляду за людьми похилого віку. Це ще майже 100 тисяч осіб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас