У "Слузі народу" назвали найефективніший спосіб покарання для чиновників за брехню в деклараціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Слузі народу" назвали найефективніший спосіб покарання для чиновників за брехню в деклараціях

Казна та Політика
2461
Робоча група з урегулювання конституційної кризи, яку створили після скандального рішення КСУ щодо скасування кримінальної відповідальності за недостовірне декларування, дійшла згоди, що ця норма виявилася неефективною і більш дієвим покаранням за брехню в деклараціях для посадовців будуть громадські роботи.
Про це заявила народна депутатка від “Слуги народу” Ольга Совгиря в коментарі “Радіо Свобода”.
За її словами, вирок за статтею 366-1, яку визнав неконституційною Конституційний суд, був винесений лише один раз. Тому, нардепка висловилася, що стаття фактично не працює.
“Очевидно, можливо, питання в ефективності цієї норми, у тому, що суддя, оцінюючи співмірність правопорушення, яке вчинила конкретна особа, і цю норму, вважає, що потреби її застосовувати немає”, – сказала нардепка.
Водночас, як уточнила Ольга Совгиря, громадські роботи будуть більш ефективним способом впливу на посадовців. До того ж, таке покарання буде “дуже болісним для топчиновника з точки зору сприйняття”.
“І для топчиновника, скажімо так, дуже болісним, дуже проблемним з точки зору сприйняття є такий вид покарання, як громадські роботи. Уявіть собі, під камери, з розголосом і так далі. Тобто говорити про те, що робоча група когось вивела з-під відповідальності і так далі – я вважаю, що підстав для цього абсолютно немає”, – зазначила політикиня.
Як альтернативу, робоча група обговорює ідею, щоб карати за брехню в деклараціях, якщо не позбавленням волі, то її обмеженням. Совгиря каже, що таке покарання теж має несприятливі наслідки з точки зору свободи пересування.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас