Скандальному забудовнику Микитасю оголошено нову підозру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандальному забудовнику Микитасю оголошено нову підозру

Кримінал
495
Колишньому народному депутату, колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ТОВ “Укрбуд Девелопмент” Максиму Микитасю оголошену нову підозру у справі про заволодіння нерухомим майном Національної гвардії.
Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.
У рамках розслідування справи поліція призначила судову оціночно-будівельну експертизу для встановлення реальної вартості об’єктів нерухомості в житлових комплексах на Печерську та на околиці Києва, які були предметом обміну між Нацгвардією та забудовником.
“Проте з’ясувалося, що колишній народний депутат у змові з колишнім посадовцем державної компанії “Укрбуд” домовився із заступником директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (ДНДЕКЦ) про внесення недостовірних даних до вищевказаної експертизи”, – йдеться в повідомленні.
У САП зазначають, що за «винагороду» у вигляді машиномісця ринковою вартістю 250 тис. гривень заступник директора експертно-криміналістичного центру занизив ринкову вартість житлового комплексу у більше ніж 11 разів – з 81 млн гривень до 7 млн гривень.
У зв’язку з чим дії заступнику директора ДНДЕКЦ повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
Колишньому народному депутату додатково інкриміновано – надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта – ч. 3 ст. 369 КК України.

Довідка Finance.ua:

  • Правоохоронці з грудня 2017 року здійснюють розслідування оборудки з нерухомістю Нацгвардії. Слідство встановило, що у 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (в подальшому реорганізовано в ГУ Нацгвардії) та компанія-забудовник “Укрбуд” уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий будинок. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.
  • 15 травня 2019 року детективи повідомили про підозру у заволодінні майном Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії-забудовника “Укрбуд” Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.
  • У жовтні було повідомлено про підозру екс-президенту корпорації “Укрбуд”, колишньому народному депутату Микитасю в організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас