День фінансів: рішення щодо РРО і зміни з 1 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: рішення щодо РРО і зміни з 1 грудня

877
Перший день зими зустрів українців нововведеннями і важливими рішеннями Ради:
Про зміни з 1 грудня
  • Розмір прожиткового мінімуму, аліментів, допомога з безробіття. Відповідно до закону про державний бюджет України на 2020 рік з 1 грудня 2020 року в Україні підвищується прожитковий мінімум. Нагадаємо, від його розміру залежать соціальні та трудові виплати мінімальна пенсія, аліменти, максимальна допомога з безробіття. Зросла, наприклад, навіть сума одноразової допомоги для постраждалих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають право на виплати в разі втрати годувальника.
  • У банки – без паперових паспортів. Українці з 1 грудня можуть проводити касові операції у банках з наданням цифрового паспорта, який доступний в державному додатку “Дія”. Фінустанови зобов’язані приймати цифровий внутрішній або закордонний паспорт у додатку “Дія” для ідентифікації та верифікації клієнта.
  • Розширено можливості банків для кредитування. Національний банк України переглянув окремі вимоги до оцінки фінансового стану боржників – органів місцевого самоврядування при розрахунку розміру кредитного ризику.
  • Збільшився тариф на передачу електроенергії. З 1 грудня, згідно з рішенням НКРЕКП, підвищився тариф на передачу електроенергії Укренерго. Відтепер він підвищується до 312,76 грн за МВт-год. Все через зростання вартості витрат системного оператора в рамках механізму ПСО і наявність фінансового дефіциту.
  • Ціна газу для побутових клієнтів на грудень. “Нафтогаз України” встановив ціну на природний газ для побутових клієнтів у грудні 2020 року на рівні 6,33 грн/куб. м з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки).
  • Мобільний додаток МВС “Штрафи ПДР”. Сьогодні став доступним мобільний додаток, який створює для водіїв ще одну можливість відстежувати постанови і зміни у штрафах за порушення ПДР.
Рішення у Верховній Раді
  • Нардепи відстрочили закон про використання РРО. Ухвалено закон, що передбачає відстрочку використання касових апаратів підприємцями на спрощеній системі оподаткування до 1 січня 2022 року.
  • Питання 8 тис. Як вважає Галина Третьякова, фізичні особи-підприємці, які не сплатили до держскарбниці 8 тисяч гривень податків на рік, не мають права на “коронавірусну” допомогу від держави.
  • Нова відпустка – декрет для чоловіків. У першому читанні підтримали законопроєкт, який дозволить зрівняти права чоловіків і жінок на декретну відпустку. Відпустка при народженні дитини – одноразова оплачувана тривалістю до 14 календарних днів без урахування святкових і вихідних. Детальніше за посиланням..
P. s. За вікном непрості часи, але, щоб ви сприймали будь-які новини легко і з гумором, пропонуємо новий формат на Youtube-каналі Finance.ua: “Ти диви NEWS” – новини, на які ми заслуговуємо. 🙃 У першому випуску поговорили про обіцянки Президента для бізнесу, шахрайські схеми, можливе підвищення цін на електроенергію і результати чорної п’ятниці.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас