Єгипетський винахідник створив робота, який може тестувати на COVID-19 (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипетський винахідник створив робота, який може тестувати на COVID-19 (фото)

Технології&Авто
383
Єгипет зіткнувся з другою хвилею коронавірусу, і інженер розробив робота з дистанційним керуванням, який може тестувати на COVID-19 і вимірювати температуру пацієнтів.
Махмуд ель-Комі, який розробив робота під назвою Cira-03, говорить, що він може допомогти обмежити поширення коронавірусу в клініках.
Його творіння з людським обличчям і головою і роботизованими руками може брати аналізи крові, робити ехокардіограму та рентгенівські знімки і відображати результати пацієнтам на екрані, прикріпленому до грудей.
«Я намагався зробити робота більш людяним, щоб пацієнт не боявся його. Тому вони не відчувають, що до них наближається ящик», — сказав Махмуд ель-Комі.
«Були позитивні відгуки пацієнтів. Вони побачили робота і не злякалися. Навпаки, тут більше довіри, тому що робот точніший за людей», — додав він.
Єгипетський винахідник створив робота, який може тестувати на COVID-19 (фото)
Cira-03 перевіряє пацієнта на коронавірус, обхопивши його підборіддя, а потім простягаючи руку з тампоном в рот.
Абу Бакр Ель-Міхи, глава приватної лікарні в місті Танта, в якій зараз тестується робот, сказав, що вони використовували робота для вимірювання температури будь-якої людини, підозрюваної в наявності COVID-19.
Єгипетський винахідник створив робота, який може тестувати на COVID-19 (фото)
Станом на 1 грудня 2020 року Єгипет повідомив про 115 911 випадків зараження COVID-19 (за день +370). У березні в країні були заборонені масові зібрання, закриті ресторани, кінотеатри та інші заклади.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас