ПРРО: з чого розпочати? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПРРО: з чого розпочати?

Казна та Політика
1317
З 1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання мають можливість самостійно обирати реєстратор розрахункових операцій для використання у підприємницькій діяльності: апаратний або програмний реєстратор розрахункових операцій.
Про це повідомляє ГУ ДПС у Київській області.
Програмний реєстратор розрахункових операцій – це програма, яка встановлюється на будь-який гаджет за вибором суб’єкта господарської діяльності – планшет, смартфон, комп’ютер, тощо, – та виконує функції класичного РРО. Програмне рішення ДПС надається безкоштовно та завантажується просто з сайту податкової служби.
Що необхідно зробити для роботи з ПРРО:
  • Отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП).
Зверніть увагу: кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС КЕП надається протягом 2 хвилин, а термін його дії – 2 роки.
  • Установити на планшет, смартфон або ПК спеціальну програму.
Зверніть увагу: безкоштовне програмне забезпечення від ДПС можна встановити за посиланням.
  • Зареєструвати касу та касирів.
  • Ввести в ПРРО товари (здійснюється введення та налаштування номенклатури шляхом сканування, внесення та імпорту даних).
  • Створюйте чеки – відкривайте зміну та починайте працювати.
Інформаційну підтримку розміщено за посиланням.
Де можуть отримати інформацію про наявність/відсутність податкового боргу громадяни.
Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що громадяни, які не є суб’єктами господарювання, можуть отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, використавши Електронний кабінет, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.
У приватній частині Електронного кабінету в режимі «Стан розрахунків з бюджетом» користувач Електронного кабінету має доступ до своїх особових рахунків зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). При цьому, червоним кольором позначено суми заборгованості перед бюджетом.
Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).
У разі виникнення у платника податків податкового боргу, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення. Податкова вимога може надсилатися (вручатися) контролюючим органом за місцем обліку платника податків, в якому обліковується податковий борг платника податків.
Податкова вимога не надсилається (не вручається), якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – тобто 1020,0 грн. А у разі збільшення загальної суми податкового боргу до розміру, що перевищує шістдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, контролюючий орган надсилає (вручає) податкову вимогу такому платнику податків.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас