Для запуску житомирського аеропорту потрібно майже 400 мільйонів - міський голова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для запуску житомирського аеропорту потрібно майже 400 мільйонів - міський голова

Казна та Політика
911
Для того, щоб провести реконструкцію житомирського аеропорту і запустити його, потрібно майже 400 млн грн.
Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.
«Рік тому, коли в Житомирі проходив форум регіонів України й Білорусі, Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко прилітали в наш аеропорт. У мене була можливість показати Володимиру Олександровичу стан готовності. Він запитав – що потрібно, а я кажу, що треба приблизно 400 млн грн, щоб провести реконструкцію – і можна запускати. Він тоді пообіцяв допомогти. Тиждень тому в мене було спілкування в Офісі Президента, і є великі шанси, що місто отримає необхідну суму, бо наступного року держава виділяє 3 млрд грн на розвиток аеропортів», – зауважив Сухомлин.
Він наголошує, що аеропорту потрібен статус міжнародного, адже це дасть змогу простіше залучати інвесторів. Наразі є проєкт рішення Кабінету Міністрів про надання житомирському аеропорту статусу міжнародного.
«Держава не може дати фінансування на приватну смугу і приватний перон. Перемовини з власником аеропорту привели до того, що він дав згоду безкоштовно передати їх місту. Тепер ми можемо подаватися на державне фінансування», – додав міський голова.
Крім того, обласний центр очікує на фінансування з держбюджету електрифікації ділянки Житомир – Новоград-Волинський для того, щоб можна було запустити швидкісні потяги.
«З Києва можна було б доїхати сюди за годину, й аеропорт знаходиться недалеко від залізничного вокзалу. З Рівного буде можливість дуже швидко доїхати до житомирського аеропорту – і не потрібно добиратися в Бориспіль чи Жуляни. Поки що є в проєкті бюджету на наступний рік рядок про електрифікацію. Але у нас в державі може бути все що завгодно. Держбюджет ще не прийняли, і навіть коли його приймуть, не факт, що це буде реалізовано», – зазначив мер.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас