Дерев'янко про відтермінування РРО: Законопроект Зеленського вдарить по виходу бізнесу з тіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дерев'янко про відтермінування РРО: Законопроект Зеленського вдарить по виходу бізнесу з тіні

Казна та Політика
626
Відтермінування обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) на рік затримає процес детінізації української економіки.
Про це заявила виконавчий директор Європейської бізнес асоціації (ЄБА) Анна Дерев’янко, коментуючи президентський законопроект №4439.
За її словами, на початку 2020 року Державна служба статистики оцінила рівень тінізації української економіки в 40%, а в окремих секторах – до 60-80%. Подібна ситуація “не дає державним бюджетом наповнюватися належним чином”.
Вона зазначила, що вітчизняний бізнес відчуває “провал” в роботі правоохоронних органів, які мали б забезпечувати боротьбу з “тінню”.
Анна Дерев’янко підкреслила, що найчастіше можна почути скарги на митні органи, але на них покладати відповідальність можна лише частково. При цьому необхідно максимально обмежити надходження в Україну нелегальних товарів. За її словами, навіть якщо в якійсь країні Європи товари можуть просочитися через кордон, то продати їх просто неможливо. При цьому в Україні “нелегальні товари можна продати досить легко”.
Впровадження обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій дозволить виключити можливість продажу в Україні товарів, що нелегально перетнули кордон нашої країни, зазначили в ЄБА.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас