Відсьогодні Хорватія змінює правила вʼїзду для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відсьогодні Хорватія змінює правила вʼїзду для українців

Особисті фінанси
1214
30 листопада 2020 року Штаб цивільного захисту Республіки Хорватія прийняв рішення про тимчасову заборону та обмеження перетину кордону Республіки Хорватія.
Рішення набирає чинності 1 грудня та діє до 15 грудня 2020 року.
Про це пише посольство Хорватії.
Заборона не поширюється на громадян України, які мають чиннну посвідку на проживання в країнах ЄС та прибувають в Хорватію безпосередньо з країн Європейського Союзу, які входять до зеленого списку країн, визначених Європейським центром з контролю та профілактики захворювань, не мають ознак хвороби та не були в тісному контакті з хворою людиною.
Громадяни України з дозволом на проживання в країнах ЄС, які проїжджали транзитом без затримання через інші країни ЄС до контрольно-пропускних пунктів Хорватії, на прикордонному переході повинні довести, що вони не затримувалися в транзитних країнах, і в цьому випадку заборона з цього рішення не поширюється на них.
Умови перетину кордону. Іншим громадянам України, які прямують із країн ЄС, буде дозволено в’їзд до Республіки Хорватія за умови пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, якщо тест є не давніший, як 48 годин (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на прикордонний перехід), або з обов’язковим проходженням самоізоляції до здачі відповідного ПЛР-тесту в Хорватії та отримання негативного результату.
Громадяни України, які постійно проживають в Україні, мають право в’їжджати в Хорватію за виняткових підстав:
  • Медичні працівники, дослідники у галузі охорони здоров’я, працівники по догляду за людьми похилого віку.
  • Прикордонники.
  • Працівники у транспортній галузі.
  • Дипломати, співробітники міжнародних організацій, військові, працівники поліції, працівники в гуманітарній сфері та особи цивільного захисту при виконанні своїх службових обов’язків.
  • Особи, які подорожують транзитом.
  • Особи, які подорожують з метою навчання.
  • Моряки.
  • Особи, які подорожують з невідкладних особистих/сімейних причин, ділових причин чи мають інші економічні інтереси.
Громадянам України, які вказані у пунктах 1, 7 і 8, буде дозволено в’їзд у Хорватію за наявності негативного результату ПЛР-тесту, дійсного 48 годин, або за умови в’їзду в Хорватію з обов’язковим проходженням самоізоляції до здачі відповідного ПЛР-тесту в Хорватії та отримання негативного результату.
Транзит. Особи, які прямують Хорватією транзитом, повинні залишити територію країни протягом 12 годин з моменту в’їзду.
За наявності підстави для в’їзду до Хорватії необхідно зареєструвати свій намір на сайті МВС Хорватії та роздрукувати реєстраційний номер заявки – таке підтвердження пришвидшить перетин кордону, однак не є дозволом на в’їзд від МВС Хорватії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас