В Україні підвищать абонплату на газ: скільки платитимемо - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні підвищать абонплату на газ: скільки платитимемо - ЗМІ

Особисті фінанси
3002
Національна комісія з питань енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила підвищення з 1 січня 2021-го тарифів на розподіл природного газу (так звана абонплата). В середньому ціни зростуть на 80%.
Про це йдеться в проектах постанов, опублікованих на сайті регулятора.
Тарифи пропонують підвищити для клієнтів 20 облгазів. Причому деякі з них ціна на доставку палива може зрости майже втричі. Наприклад, для “Тернопільміськгаз” тариф може зрости з 0,4 грн за 1 куб. м (щомісяця з ПДВ) до 1,13 грн, для “Тернопільгазу” – з 1,24 грн до 2,81 грн за кубометр.
Разом з тим, для двох операторів пропонується зменшити тариф: для ТОВ “Спектргаз” – на 3%, а саме з 3,28 до 3,18 грн за кубометр газу для ПрАТ “НГХП” Сірка “- на 15%, з 1,54 до 1,82 грн за кубометр. Згідно з процедурою, споживачі, представники громадських організацій та інші зацікавлені особи можуть протягом 10 днів після оприлюднення відповідних проектів постанов на офіційному сайті НКРЕКП письмово надати регулятору свої пропозиції.
Зауважимо, що рішення НКРЕКП стосується виключно плати за доставку природного газу. Ціна на неї формується на ринкових принципах, а споживачі можуть вільно обирати собі будь-якого постачальника.
Зазначимо, що сьогодні в кожному регіоні і у кожного облгазу є свій тариф на кубометр доставки газу.

Довідка Finance.ua:

  • Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” не підвищує ціну газу на грудень. Тарифи на газ від газопостачальних компаній діють тільки для клієнтів компанії. Зараз їх частка ринку становить приблизно 2,5%. Змінити постачальника можуть всі бажаючі. На ринку працює майже півсотні компаній-постачальників.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас