Amazon направить $500 млн на виплату бонусів співробітникам за роботу в святковий період — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon направить $500 млн на виплату бонусів співробітникам за роботу в святковий період

Фондовий ринок
229
Найбільший в світі інтернет-ритейлер Amazon.com Inc. виплатить спеціальні бонуси співробітникам, які безпосередньо взаємодіють з клієнтами, за роботу в найбільш активний передріздвяний період.
“Наша команда робить приголомшливу роботу, задовольняючи найважливіші потреби клієнтів, а також допомагаючи створити такий необхідний святковий настрій соціально дистанційованим сім’ям по всьому світу”, – заявив старший віце-президент з глобальних операцій Amazon Дейв Кларк.
Співробітники Amazon в США, які будуть працювати в період з 1 по 31 грудня, отримають спеціальний бонус, що становить $300 для тих, хто зайнятий повний робочий день, і $150 для частково зайнятих, повідомив Кларк. В цілому Amazon направить на виплату спеціальних бонусів понад $500 млн, відзначив він.
Раніше в цьому році Amazon, що зіштовхнулася з критикою з боку співробітників, які вважали недостатніми прийняті компанією заходи для їх захисту від коронавірусу, вже виплатила разові бонуси службовцям, які безпосередньо взаємодіють з клієнтами.
У жовтні Amazon повідомила, що COVID-19 було виявлено у понад 19 тис. її співробітників.
Групи співробітників Amazon, профспілки, правозахисні організації і захисники довкілля розпочали глобальну акцію протесту 27 листопада – в “чорну п’ятницю” – один з днів найактивніших розпродажів в році, під девізом “Змусимо Amazon платити”.
Серед організаторів протестів – міжнародні профспілки UNI Global, Progressive International і Oxfam, а також Greenpeace.
Серед вимог учасників протестів – збільшення зарплат і соціальних пільг співробітників складів, припинення тиску на профспілки, а також відмова від контрактів з компаніями сфери викопного палива, пише Business Insider.
“У період пандемії COVID-19 Amazon стала компанією з капіталізацією вище $1 трлн, а її глава Джефф Безос став першою в історії людиною з персональним капіталом понад $200 млрд, – йдеться в заяві організаторів протестних акцій. – Водночас працівники складів Amazon ризикували своїм життям, працюючи в період пандемії, і отримали лише невелике підвищення зарплати”.
Продажі Amazon б’ють рекорди в період пандемії COVID-19 і, як очікується, зростуть ще більше в період різдвяних свят.
Протестні акції плануються в 15 країнах, в тому числі, в Бразилії, Мексиці, США, Великобританії, Іспанії, Франції, Бельгії, Німеччині, Люксембурзі, Італії, Польщі, Індії, Бангладеш, Філіппінах і Австралії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас