Чи буде продуктивним 4-денний робочий тиждень - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи буде продуктивним 4-денний робочий тиждень - думка експерта

Особисті фінанси
1735
Пандемія СOVID-19 посилила тенденції, що підтримують регулярну дистанційну роботу і гнучкий графік. Експерти переконані що вони збережуться і після відкриття офісів, пише БУДпортал.
Директорка з продуктів міжнародної консалтингової компанії відзначає, що сьогодні компанії можуть бути схильні до більшої гнучкості, адже у них не було іншого вибору, окрім як пристосовуватися та аналізувати результати продуктивності протягом декількох місяців.
Цікаво! В Google керівники помітили падіння продуктивності серед співробітників молодшої ланки в перші дні пандемії, тому компанія розробила програми навчання, щоб допомогти працівникам більш ефективно перейти на нову систему.
Перехід на чотириденний робочий тиждень. Практика скороченого робочого тижня існує давно, принаймні, неофіційно: “Дані звітів показують, що у п’ятницю в офісі набагато менше людей. Так було протягом багатьох років у численних галузях, – зазначає експертка.
Вона рекомендує керівникам також враховувати здатність своїх співробітників працювати попри те, що вони живуть в стресових умовах глобальної пандемії. Крім того, існує продуктивний спосіб підтримки співробітників, який не повинен зосереджуватися на роботі з 9 до 17 з понеділка по п’ятницю.
“Абсолютно очевидна реальність така, що люди працюють з менталітетом “завжди напоготові”, – говорить експертка.
Результати опитування. Дослідження встановило, що 74 відсотки офісних працівників підтримують ідею чотириденного робочого тижня; 8 відсотків повідомили, що у них вже є ця перевага; і лише 18 відсотків – вважають, що це непривабливо і малоймовірно навіть в умовах “постпандемічних” змін на робочому місці.
“Головний урок, який слід винести керівникам: справа не в тому, коли ви працюєте, а в тому, що ви робите. Роботодавці, які хочуть бути орієнтованими на людей, процвітатимуть”, – резюмує експертка.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас