Школярі з Дніпра розробили "розумну" маску, яка виявляє ГРВІ та COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Школярі з Дніпра розробили "розумну" маску, яка виявляє ГРВІ та COVID-19

Технології&Авто
1210
Команда розробників з Дніпра YOVi team, до складу якої входять виключно школярі, розробила проект маски для обличчя, яка вміє виявляти гострі респіраторні вірусні інфекції та симптоми коронавірусу.
Пристрій включає в себе датчики частоти дихання, пульсоксиметр (вимірює оксигенацію крові, частоту серцевих скорочень і температуру тіла), що дозволяє виявити основні симптоми хвороб. Також пристрій вимірює температуру, вологість і забруднення повітря і атмосферний тиск. Показники з цих датчиків надходять на плату управління, де процесор аналізує отримані дані. Готові відомості про стан людини і навколишнє повітря відправляються на смартфон користувача через bluetooth.
Учасниця команди Марія Калініченко, переможниця модуля “Екологія і Енергетика” благодійного освітнього проекту STEM is FEM, зазначила, що команда зобов’язана своїм успіхом своїм вчителям і позашкільним освітнім проектам.
“Я брала участь у чотирьох навчальних модулях благодійного освітнього проекту STEM is FEM, який займається популяризацією технічних спеціальностей серед українських дівчат. На одному з них я стала переможницею технічного конкурсу. Це допомогло мені відчути впевненість в собі, впевненість щодо того, що дівчина може бути в команді з робототехніки і взагалі працювати в STEM-галузі”, – зазначила Марія.
Ініціатор STEM is FEM, інвестор і IT-бізнесмен Сергій Токарєв розповідає, що саме в цьому і полягає головна мета проекту.
“Сьогодні ще існують стереотипи про “чоловічі” професії. На жаль, до них відносять і багато STEM-напрямків. Ми намагаємося нівелювати ці стереотипи, показати, яких успіхів у цих напрямках можуть досягти дівчата і познайомити учасників з жінками, які вже їх досягли, – розповідає Токарєв, – Ми дуже щасливі за наших випускниць, які утверджуються в STEM і досягають успіхів”.
Зараз команда винахідників з Дніпра шукає спонсорів для виготовлення прототипу маски. Екзеспляр потрібен команді, щоб взяти участь у всесвітніх змаганнях з робототехніки – FIRST Robotics Competition в США.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас