Кіберполіція розкрила статистику інтернет-злочинності з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція розкрила статистику інтернет-злочинності з початку року

Фінтех і Картки
816
Згідно з отриманими нами від Департаменту кіберполіції даними, за перші 10 місяців, з початку 2020 року, співробітники поліції супроводжували розслідування 10,659 злочинів, скоєних у сфері інформаційних технологій. З них:
  • у сфері протидії обігу протиправного контенту та телекомунікацій – 731;
  • протидія злочинам у банківській сфері – 3716;
  • у сфері протидії різним видам онлайн-шахрайств – 3263;
  • у сфері комп’ютерних систем – 2949.
Як можна помітити, головною мішенню інтернет-злочинців є банківські рахунки. На другому місці – громадяни, які стають легкою здобиччю шахраїв. За ними йдуть злочини, пов’язані зі зломами комп’ютерних систем і крадіжками персональних даних.
Якщо порівняти загальну кількість злочинів, яку співробітники Департаменту розслідували за цей період і кількість завершених розслідувань, то їх співвідношення приблизно дорівнює 80/20. На загальну кількість 10,659 припадає 2,320 розкритих злочинів. Всього з початку року були встановлені 519 осіб, яким було пред’явлено підозру.
Як зазначають у кіберполіції, за 10 місяців 2020 року до Департаменту надійшло понад 33 тисячі звернень громадян. З них – 25 тис. пов’язані з різними епізодами інтернет-шахрайства. Наведена нижче діаграма дозволяє наочно оцінити, яка частка потерпілих постраждала саме від дій шахраїв.
Кіберполіція розкрила статистику інтернет-злочинності з початку року
У Департаменті зазначають, що всі звернення, що надходять від громадян, реєструються належним чином, після чого надходять до слідчих підрозділів Нацполіції для ухвалення відповідних рішень про відкриття кримінального провадження.
При цьому в Департаменті підкреслюють, що ДКП є оперативним підрозділом, який, згідно зі ст. 40,41 Кримінально-процесуального Кодексу України, здійснює слідчо-розшукові та негласні слідчі дії тільки на підставі письмового доручення слідчого або прокурора.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас