Беззаставні кредити на енергоефективність: Укргазбанк та ЮНІДО презентували роботу Фонду гарантування кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Беззаставні кредити на енергоефективність: Укргазбанк та ЮНІДО презентували роботу Фонду гарантування кредитів

Особисті фінанси
31
УКРГАЗБАНК та Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) презентували роботу Фонду гарантування кредитів для ефективного розвитку українського ринку промислової енергоефективності. Фонд гарантування кредитів – новий фінансовий інструмент, який є особливо актуальним для української промисловості в контексті її відновлення від наслідків COVID-19. Українські підприємці отримають додаткову підтримку на впровадження системи енергоменеджменту, покращення своєї енергоефективності та посилення конкурентоспроможності свого бізнесу.
Скориставшись цією програмою підприємства зможуть отримати беззаставний кредит за зниженою ставкою, а натомість матимуть економію енергоресурсів до 25% протягом перших 2-х років та зниження операційних витрат. Звичайно, ці кредити розглядатимуться технічним офісом УКРГАЗБАНКУ як пріоритетні.
«Не секрет, що Україна є однією із найбільш енергоємних країн світу. І робота цього фонду спрямована саме на вирішення цієї проблеми в першу чергу. Він допомагає українському бізнесу стати сучасним, енергоефективним та конкурентноздатним на міжнародних ринках і що важливо – більш екологічним. Цей проєкт є пілотним, як для Укргазбанку так і для ЮНІДО і він має деякі обмеження. Максимальна сума кредиту поки обмежується 150 тис. дол. США. Та цієї суми достатньо для запровадження системи енергоменеджменту на підприємстві. Варто зазначити, що всі проєкти мають дуже швидку окупність», – зазначив заступник директора департаменту міжнародної співпраці УКРГАЗБАНКУ Віктор Дума.
Кому може бути цікавим таке фінансування? Це виробничі підприємства, підприємства харчової та переробної промисловості, експортно-орієнтовані компанії, або ж ті, що планують залучати кредитні кошти у міжнародних фінансових установ, підприємства енергоємних галузей та ін.
«Якщо ви запровадите систему енергоменеджменту і заходи з енергоефективності, то результат від цього буде справді дуже значним. Адже на відміну від звичайних інвестицій, які вкладаються в основні активи, то тут мова йде про зниження операційних витрат. А їх суть полягає в тому, що якщо ви їх знижуєте сьогодні, то вигоду ви отримуєте на весь майбутній період функціонування вашого підприємства, тобто чим раніше ви це зробите, тим швидшим і масштабнішим буде і результат. Ця програма наразі є найвигіднішою на ринку – окрім знижених ставок, а це 13% у гривні, 4,5% річних в доларах та 4% річних в євро, ви отримуєте гарантований кредит, який не потребує застави. До речі такі умови є конкурентними навіть на зовнішніх ринках», – підкреслив Сергій Поровський, експерт з політики та фінансування енергоефективності, UNIDO/GEF UKR IEE.
Участь у заході взяли представники УКРГАЗБАНКУ та Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО), представники профільних міністерств, а також підприємці-учасники проєкту UKRIEE UNIDO/GEF, які вже на власному досвіді переконалися в ефективності впровадження системи енергоменеджменту.
Учасники поділилися практичним досвідом і вигодами від впровадження систем енергоменеджменту і капіталовкладень в енергоефективність.
Повну версію презентації можна переглянути тут.
Детальніше про умови кредитування тут.
За матеріалами:
Укргазбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас